Neste Rally Finlandin, tutummin Suomen MM-rallin, oheiskilpailuna vuosittain ajettava Vetomies-kilpailu päättyi Tero Silanterän osalta upeasti viidenteen sijaan.
 
Kuva: Eero Auvinen
Turun Urheiluautoilijoita edustavat lietolaiset Tero Silanterä kartturinaan Juha Koskinen osallistuivat Vetomiehiin kaksivetoisten puolelle Opel Astralla. Kilpailu käynnistyi perjantaina Harjun yleisöerikoiskokeella aivan Jyväskylän keskustassa, jossa syntyi luokan 15. nopein aika.
 
 
– Kohtuullisesti meni, pari jarrutusta meni pitkäksi, mutta oli ehkä jopa pienoinen yllätys tuo aika, ihan positiivisilla fiiliksillä huomiseen päivään, Silanterä kertoi Harjun jälkeen.
 
 
Lauantaina edessä oli viiden erikoiskokeen ja reilun sadan erikoiskoekilometrin reitti ympäri legendaarisia keskisuomalaisia pikataipaleita paahtavan auringon alla. Päivä alkoi Päijälän erikoiskokeella 13. nopeimmalla ajalla, jonka jälkeen ajettiin Pihlajakoski, jonne herrat nakuttivat jo luokan yhdeksänneksi parhaimman noteerauksen. Ennen huoltoa ajettiin vielä Kakaristo, joka vedettiin osittain maailman parhaaksi erikoiskokeeksikin tituleeratun Ouninpohjan teillä. Kakaristolla Silanterä pysäytti kellot luokan upeasti kuudenneksi nopeimpaan aikaan ja nosti kokonaissijoituksensa samalle tilalle.
 
 
– Nuotissa oli hiukan hakemista, kun edelleenkin siitä on melko vähän kokemusta ja ennakkotestitkin jäivät vähän lyhyeksi, mutta pätkä pätkältä tuntui osuvan paremmin. Kakariston legendaariseen risteysalueeseen tultaessa fiilis oli käsittämättömän upea, yleisöä oli pilvin pimein ja kansa hurrasi. Ouninpohjan pienen tien osuus oli kyllä ihan järkyttävän upea, Silanterä kertasi.
 
 
Huollon jälkeen iltapäivän lenkillä ajettiin uudestaan Päijälä sekä Pihlajakoski. Päijälän toiselle vedolle Silanterä teki seitsemänneksi parhaimman ajan. Viimeiselle erikoiskokeelle mies siirtyi kuudennelta sijalta tilanteen ollessa melko varma, kun viidettä sijaa pitävään Edgar Wirtaseen oli matkaa 20 sekuntia ja takana tuleva Juha Sällinen oli jäänyt jo lähes minuutin.
 
 
Pihlajakosken toinen veto ja samalla kilpailun viimeinen erikoiskoe toikin kisan parhaimman suorituksen, kun tuloksena oli luokan neljänneksi nopein aika. Kilpakumppanin keskeytyksen myötä Silanterän sijoitus kokonaistilanteessakin vaihtui kuudennelta paikalta viidenneksi. Lähellä oli myös keskeytys Silanterälläkin, kun Opel alkoi kiehua ja lämmöt nousivat, auto kuitenkin kesti maalijuhlallisuuksiin Jyväskylän Paviljongille ja tulos säilyi. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon kaasutteli Vesa Hirvonen ja himmeämmät mitalit menivät Pasi Tiaiselle ja Mika Krouville
 
 
– Kaiken kaikkiaan tulos yllätti meidät täysin. Ei oltu villeimmissä unissakkaan ajateltu, että oltaisiin noinkin korkealla tuloslistalla, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, huollolle ja tukijoille, Silanterä kiitteli lopuksi.
 
 
Seuraavaksi kaksikko osallistuu ainakin kotikilpailuunsa, Turun Urheiluautoilijoiden ja Salon Urheiluautoilijoiden järjestämään Ralli SM -sarjan finaaliin SM TeijoTalot -ralliin syyskuun viimeisenä viikonloppuna.
 
 
Teksti: Patrick Rupponen / Silanterä Racing Team -tiedotus