Miko Suvanto ja Juha-Pekka Wikman palkinnoille asfaltilla

Asfalttisprintin SM-sarjan kahdessa osakilpailussa Nokialla nähtiin viivalla kolme eri kuskia VAG Motorsport -tiimistä. Kaiken kokenut tiimipäällikkö Markku Suvanto kurvaili järjestäjän laskuun etuautona, kun Skoda Fabian oviin liimattiin nolla-auton tarrat.

Sen sijaan Miko Suvanto ja Juha-Pekka Wikman olivat kisassa mukana Seat Leonilla, jolla autoyksilöllä kilpailtiin nyt ensimmäistä kertaa. Rallikilpailuissa tämä kaksikko löytyy samasta autosta kuskina ja kartturina, mutta rallisprintissä molemmat pääsivät ratin taakse.

17-vuotias Suvanto kilpaili nuorten luokassa, josta tuloksena oli molemmilta kisapäiviltä kakkossijat. Reilummin kilpailukokemusta asfaltilta omaava Wikman ajoi samalla autolla yleisessä luokassa, josta saldona oli komeasti vakioluokan toinen ja kolmas sija.

– Ihan puhtaasti testinä lähdettiin ajamaan uudella kilpurilla. Sitten huomattiin, että palkintopytyistä ajellaan molemmissa luokissa, joten lisättiin panoksia kisan loppuun, Miko Suvanto kertasi.

– Tuloksellisesti meni oikein hyvin, eikä luokan kärkeen jäänyt kovin suurta eroa. Pientä ongelmaa oli bensan syötön kanssa, mutta saatiin auto pelaamaan toiselle kisapäivälle.

– Hyvillä mielin jatketaan kesäkautta ja todennäköisesti molemmilla kilpa-autoilla ajetaan kauden edetessä, Miko päätti.

Teksti: Jarno Saari / VAG Motorsport
Kuva: VAG Motorsport