SEUROJEN VÄLINEN DIGITAALISEN AUTOURHEILUN SEURALIIGA

AKK:n seurojen välille käynnistetään ensimmäistä kertaa oma digitaalisen autourheilun kansallisen tason kilpasarja. Ensimmäisellä kerralla lajina on rata-autoilu Assetto Corsa pelillä. Seuraliiga on samalla jatkumoa AKK:n DigiRigi hankkeelle.

Seuraliiga on tarkoitettu kaikille AKK:n jäsenseurojen jäsenille, joilla ei ole kokemusta tai on ainoastaan vähäistä kokemusta simulaattorikilpailusta. Voidakseen osallistua kilpailuihin, tulee kuljettajan olla jäsenenä jossakin AKK:n alaisessa jäsenseurassa ja seuralla tulee olla oma simulaattori, jota seuran jäsenet voivat käyttää osallistuakseen kilpailuihin. Seurasta voi osallistua pääasiassa yksi tai mahdollisuuksien mukaan useampi seuran edustaja / luokka.

Kilpailuihin mahtuu ajamaan 30 kuljettajaa kerralla. Osallistumisoikeutta ei ole kuljettajilla, joilla on kokemusta ”virallisista” simulaattorikilpailuista tai -sarjoista kuten esim: AKK:n digitaaliset SM-sarjat, AKK Pohjanmaa, FiSU, FiSRA, GTFR, Äijäsarja, Trellet jne. Epäselvissä tilanteissa, kysy asiaa sarjakoordinaattorilta.

Sarja ajetaan PC-tietokoneilla käyttäen Steam-pelikaupasta ostettavaa Assetto Corsa-simulaattoria.

AKK Motorsport ry toimii seuraliigan järjestäjänä, hallinnoi sarjaa sekä hyväksyy kilpailuihin osallistuvat seurat ja kilpailujen järjestäjät. AKK:n jäsenseurat toimivat osakilpailujen järjestäjinä.

Seurat saavat päättää itse kuljettajansa kilpailuihin/luokkiin. Seura voi järjestää esimerkiksi oman aika-ajokarsinnan tai valita haluamallaan tavalla seuraa edustavan kilpailijan jokaiseen luokkaan. Eri kuljettajat voivat ajaa eri kilpailuissa eikä saman kuljettajan tarvitse ajaa kaikkia kilpailuja.

Sarjan osakilpailut

Sarjassa ajetaan kolme osakilpailua.

Silverstone National 2.4.2023
Nürburgring Sprint 16.4.2023
Monza 7.5.2023

Luokat

Sarjan kilpailuissa on käytössä seuraava luokkajako

Luokka 1: Nuoret, alle 13-vuotiaat
Luokka 2: 14–35-vuotiaat
Luokka 3: yli 36-vuotiaat
Luokka 4: Naiset
Kilpailija voi osallistua luokkaan sen vuoden alusta, jolloin hän täyttää kyseisen luokan vähimmäisiän.
Kilpailija saa täyttää enintään luokan ilmoitetun yläikärajan kilpailuvuonna.

Sarjassa käytettävä auto

Fiat Abarth 500 Assetto Corsa, osittain lukitut säädöt (käytössä auton perussäädöt, mikäli käytetään jotain muuta, ilmoitetaan siitä AKK Seuraliigan Discord-palvelimella tiedotuskanavalla.

Ilmoittautuminen

Seurat ilmoittautuvat AKK Seuraliigaan Google-lomakkeella https://forms.gle/84YuqsCJruCtXMND6.
Tarkempi ilmoittautumisohje kilpailuihin löytyy AKK Seuraliigan Discord-palvelimelta https://discord.gg/FRzvjVk3bX
Discord alustan käyttäminen on tarpeellista, sillä kaikki kilpailuihin ja sarjaan liittyvä tarkempi info löytyy sarjan Discord-kanavalta.

Sarjasäännöt

Virallinen sarjasääntö löytyy täältä. Sarjaan voi kuitenkin ilmoittautua ennen sitä. Osallistumismaksua sarjaan ja osakilpailuihin ei ole.

Lisätietoja antaa:
Sarjakoordinaattori Mika Nykänen, 044-328 0388, mn.digiform@gmail.com, Discord-nimi mikany#2097
Lajipäällikkö Henri Karjalainen, 050 546 0500, henri.karjalainen@autourheilu.fi

One thought on “SEUROJEN VÄLINEN DIGITAALISEN AUTOURHEILUN SEURALIIGA

  1. Päivitysilmoitus: JÄSENKIRJE #3/2023 - Turun Urheiluautoilijat ryTurun Urheiluautoilijat ry

Kommentointi on suljettu.