Suvanto jälleen palkintopallille Nuorten Cupissa

Mynämäen Rantarallissa ajettiin Nuorten Cup -sarjan neljäs osakilpailu, joka sujui Miko Suvannolta varsin positiivisissa merkeissä. VAG Motorsport -tiimin 17-vuotias kuljettaja saavutti kilpailusta kakkossijan.

Suvanto ja kartanlukija Juha-Pekka Wikman aloittivat kisan luokan pohja-ajalla, mutta hienon aloituksen jälkeen vauhti riitti jatkossa sijoille 2-3.

– Ykköspätkän jälkeen meno oli hieman tönkköä. Kisan loppupätkät olivat erittäin liukkaita, joten tarkkana sai olla koko ajan, Miko Suvanto kertasi.

– Meidän kilpuri Seat Ibiza on luokan suosikkiautoon Toyota Aurikseen verrattuna alitehoinen, eikä kärkivauhtiin pystytty vastaamaan.

Kuudennella erikoiskokeella Suvanto joutui ajamaan lopun varovasti, kun jotain pääsi vääntymään ja ratti meni vinoon.

– Sisäpenkassa oli iso röykky ja auto nousi siitä kahdelle pyörälle. Onneksi suuremmilta vaurioilta säästyttiin ja päästiin maaliin. Iso kiitos huoltoporukalle ja yhteistyökumppaneille, Miko päätti.

Lopputuloksena oli Nuorten Cup -luokan toinen sija. Kärkeen kertyi eroa 41 sekuntia, mutta taakse jäi marginaalia vain 3,5 sekkaa.

Miko Suvanto nousi cupin sarjapisteissä toiseksi. Nyt sarjassa on kesän aikana kolmen kuukauden tauko, seuraava osakilpailu koittaa Kuopiossa 14. syyskuuta.

Teksti: Jarno Saari / VAG Motorsport
Kuva: Taneli Niinimäki